De zomer van 2020 wordt anders én beter.
Anders, want we doorbreken onze reisroutine.

Beter omdat we nieuwe reizigers in onszelf ontdekken.

Van all-in naar jouw ding

All-in is lang het aanlokkelijke toverwoord van het toerisme geweest. Alles werd op een serveerbordje aangeboden: het eten (vaak zoveel als je wou), de excursies, zelfs het mooiste plekje om een foto te nemen. Maar het kan ook anders. Als nieuwe reiziger wordt wellicht duidelijk dat een impactvolle beleving niet zo makkelijk te vinden is in de grote massa. Vakantie kan ook gelijk staan aan vrijheid, aan kiezen wat en waar, aan kansen op ontdekken. Een nieuwe reiziger kijkt ernaar uit zijn eigen weg te ontdekken.

Van auto boordevol naar lokaal respectvol

Er is niks mis mee om wat eigen spullen in te laden, maar is het echt nodig om de auto vol te proppen met wat het hele gezin een volledige week nodig heeft? Als nieuwe reiziger besef je dat je in de plaatselijke winkels ook van alles kunt vinden. Vaak is het zelfs niet duurder. Je verrijkt daardoor niet alleen de lokale economie, maar het proeft ook anders.

Van toevallige passant naar gepassioneerde deelgenoot

Waar zijn we dat jaar ook alweer naartoe geweest? Hoe heette dat hotel nu toch? Heel wat vakanties vervagen. Als nieuwe reiziger begeef je je graag tussen de plaatselijke bevolking. Je gaat op zoek naar dié plekjes die de locals aanreiken, want daar beleef je de echte sfeer en de authenticiteit. Hierdoor ga je er niet op bezoek, je neemt er ruimhartig - weliswaar momenteel nog op 1,5 meter afstand - aan deel. Meer dan een reiziger, voel je je een deelgenoot.

Van sterren naar plussen

Met luxe opzoeken op reis is niks mis. Het er eens lekker van nemen, zoals het aanlokkelijk verwoord wordt. Het mag al eens iets meer zijn. Welk aantal sterren je ook verkiest, als nieuwe reiziger ga je bewuster om met de blijvende impact van jouw reis. Je geniet op plekken die ook goed zijn voor de omgeving, de inwoners, de gemeenschap.

Van massa naar spreiding

Vroeger vinkten we met z’n allen de ‘must sees’ van de reisgids af. Iedereen ging naar de meest populaire en dus ook de meest drukke plekken. Als nieuwe reiziger doe je het helemaal anders. Je op een druk strand begeven of in een lange rij gaan staan, is niets voor jou. In plaats van de drukte zoek je de rust op. Soms betekent dit dat je op stap gaat buiten de ‘piekuren’. Meestal zoek je de meer ongekende plekjes op.